Alakorkalontie 6, 96300 ROVANIEMI  
020 781 5788  |  ARK. 07.30 – 16.00

Hyvää pääsiäistä!

Olemme lomalla

29.3. – 7.4.2024

Vankka kokemus puhuu puolestaan.

Auton ilmastointihuollot kattavasti

Säännöllinen ilmastointihuolto kannattaa aina. Ilmastointilaitteen suositeltu huoltoväli on kaksi vuotta. Auton ilmastointihuollon jälkeen auton ilma on puhdasta, raikasta ja viileää.

Asiakaslähtöinen palvelu, korkea ammattitaito ja pitkä kokemus 40 vuoden ajalta takaavat mukavan ja ammattimaisen asioinnin kanssamme.

Osaava henkilöstömme huoltaa autojen ilmastoinnit uusimpien ja tehokkaimpien menetelmien avulla, jolloin ilmastoinnin teho ja laadukkuus palaavat entiselle tasolleen, joskus jopa paremmaksi kuin uutena.

Meiltä saat kattavat ilmastointihuollot kaikkiin ajoneuvoihin merkistä ja mallista riippumatta. Meillä on runsaasti erityisosaamista ilmastointilaitteista ja lämmittimistä. Työlaitteistomme on uutta ja teknisesti huippuluokkaa. Huollamme henkilöautot, pakettiautot, matkailuautot ja linja-autot.

Huollamme ilmastoinnit uusiin R1234yf kylmäainetta käyttäviin sekä vanhempiin R134a kylmäainetta käyttäviin autoihin.

Suosittelemme myös raitisilmasuodattimen vaihtoa ilmastointihuollon yhteydessä. Raitisilmasuodatin on usein likainen ja bakteerikerroksen peitossa. Vaihtaminen parantaa ilmanlaatua sekä poistaa epämiellyttäviä hajuja.

Miksi auton ilmastointi tulee huoltaa?

Vuosittain jopa 10 % järjestelmän kylmäaineesta häviää luonnollisesti letkujen ja liitoselementtien kautta, minkä seurauksena jäähdytysteho heikkenee selvästi jo kolmen vuoden jälkeen. Lisäksi ilmastointijärjestelmän läpi virtaava kylmäaine toimii sidosaineena järjestelmässä olevalle öljylle. Ilmastointikompressori tarvitsee öljyä voiteluun.

Mikäli järjestelmässä on vähän kylmäainetta

Jos järjestelmässä on liian vähän kylmäainetta, on vaarana, ettei kompressori voitele tarpeeksi. Tämä voi aiheuttaa kompressorin täydellisen toimimattomuuden, jolloin korjauskulut voivat nousta jopa yli 1 000 euroon.

Ilmastointilaite on syytä tarkistaa vuosittain

Lisäksi kylmäaineeseen sekoittuu letkujen kautta kosteutta ulkoa. Ilmastointijärjestelmän kuivain pitää osan kosteudesta poissa. Kuivain kuitenkin imee itsensä täyteen noin kahden käyttövuoden aikana. Jollei kuivainta uusita säännöllisesti, vesimäärä järjestelmässä aiheuttaa syöpymistä. Kuluminen lisääntyy, samoin kuin järjestelmäkomponenttien mekaaniset vauriot. Paisuntaventtiili on vaarassa jäätyä, mistä on seurauksena huomattavia käyntihäiriöitä tai jopa ilmastointijärjestelmän toimimattomuus. Kalliilta korjauksilta vältytään vaihtamalla kuivain säännöllisesti. Syyt tiivistetysti: Kylmäaineen hävikki on jopa 10 % vuodessa.

Huollolla varmistetaan kompressorin öljynsaanti.
Kosteus järjestelmässä aiheuttaa kalliita korjauksia.

Mikäli matkustusviihtyvyys autossa kärsii kuumasta ja epäpuhtaasta ilmasta niin ota yhteyttä!

Huolla autosi ilmastointi säännöllisesti – Suositus kahden vuoden välein!

Auton ilmastointilaitteiden säännöllinen huolto kannattaa jo epäpuhtauksien takia. Suodattimiin kertyy jatkuvasti epäpuhtauksia aiheuttaen ilman laadun madaltumisen ja epämiellyttävän hajun.

Huollamme ammattitaidolla autojen ilmastoinnit uusimpien ja tehokkaimpien menetelmien avulla.

Ilmastointihuoltoon kuuluvat:

  • Järjestelmän tyhjennys
  • Tyhjiöimu
  • Vuototesti
  • Järjestelmän täyttö öljyllä, väriaineella ja kylmäaineella
  • Tarvittaessa korjaamme epäkunnossa olevan järjestelmän.

Ota yhteyttä ja varaa aika ilmastointihuoltoon ajoissa!
Puhdas ilma takaa tyytyväiset matkustajat!

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käyttömme.